Materials i productes plàstics a mida
icono teléfono+34 674 66 71 99

A Plastic Express, oferim la possibilitat de crear elements de plàstic a petició i amb el disseny del client, utilitzant les tècniques de termoformat i embotit de materials plàstics. En tots dos casos, aquests processos se centren en l’exposició de diferents materials a altes temperatures i pressions amb la finalitat de controlar al detall el modelatge de la peça.

Comptem amb un equip professional centrat en les tècniques especialitzades d’embotits de plàstic i termoformar plàstics de precisió amb materials ABS, Policarbonat, PETG i, fins i tot, per a termoformar metacrilat. Tot oferint múltiples variants quant a color i gruix. Tot amb el suport de maquinària d’última generació i forns específics tant el termoformat de plàstics com l’embotit de plàstic, perquè siguin l’opció ideal a l’hora crear tot tipus d’estructures.

 

Què és el termoformat de plàstics i per a què s’utilitza?

El plàstic s’ha convertit en aquests últims anys en un dels materials més utilitzats per a crear tot tipus de productes per a sectors tan diferents com poden ser l’alimentació, la cosmètica o la construcció. I, per això, els nostres experts se centren en oferir a cadascun dels nostres clients tota una sèrie de processos específics per a treballar amb el plàstic amb la finalitat d’aconseguir els millors resultats.

El termoformat de plàstics, també coneguda com a termoconformació, és una tècnica utilitzada per a donar forma a una làmina plàstic aplicant tant calor com buidatge, i en alguns casos pressió i fins i tot motlles.

El resultat d’aquest procés és la creació de làmines de plàstic encara més flexibles i fàcils de modelar per a la creació de tota mena de productes o estructures. D’aquí ve que compti amb múltiples aplicacions com:

 • Carcasses
 • Geometries esfèriques
 • Peces per a maquinària
 • Peces per a la indústria de l’automòbil
 • Lletres corpòries
 • Rètols
 • Cambres hiperbàriques
 • Expositors
 • Safates per a aliments
 • Embalatge per a aliments
 • Embalatge per a medicaments
 • Decoració
 • Articles de metacrilat
 • Joguines

 

Avantatges del termoformat de plàstics

Un dels avantatges més significatius d’utilitzar aquesta tècnica és el seu cost reduït. Tant en la producció com en la inversió inicial avançada pel client.

A més, el termoformat de plàstics és un dels processos més eficients en quant a temps invertit. Utilitzant aquesta tècnica obtindrem els resultats desitjats en molt menys temps que utilitzant altres tècniques de modelatge. Per aquesta raó és un dels processos més utilitzats a l’hora de solucionar imprevistos d’última hora o per a crear prototips.

Un altre avantatge és que ens permet treballar amb una major varietat de materials on, a més dels esmentats anteriorment com el metacrilat, policarbonat i el PETG o l’ABS, també s’inclouen el PAID, PEAD i PVC.

De la mateixa manera, les peces que es creen com a resultat d’utilitzar el termoformat de plàstics són molt més fines i lleugeres, perquè faciliten el treball de modelatge.

També és possible reutilitzar els motlles fabricats per a la creació d’altres productes o substituir un altre tipus de tècniques de transformació de plàstics que siguin molt més lentes i costoses.

 

Què és el procés d’embotir i per a què s’utilitza?

Embotir és un procés que consisteix a transformar una xapa metàl·lica plana en una peça tridimensional. És a dir, conformar el plàstic en el metall. I només quan la profunditat de la peça embotida és encara major que el seu diàmetre, podem parlar de embutición profunda.

Per a la realització d’aquesta tècnica és necessari fer ús d’un conjunt de punxó i matriu. Amb la utilització correcta del punxó es perfila la base de la peça que es vol conformar perquè la cavitat de la matriu coincideixi amb la forma donada, només que serà una mica més ampla. És necessaria aquesta diferenciació d’amplària que permeti el pas del material, d’aquí ve que sigui necessari deixar una folgança.

Per aquest motiu, al contrari del que succeeix mitjançant el procés de termoformat de plàstics, obtindrem peces amb formes menys complexes. Per això, és necessari realitzar el procés en diverses fases per a així aconseguir un resultat similar. De la mateixa manera, els materials a utilitzar han de ser dúctils, mal·leables i amb la suficient plasticitat. Entre els més utilitzats es troben el llautó, els acers dolços i inoxidables i els aliatges d’alumini i coure, sempre que siguin d’aliatge baix.

L’embotit s’utilitza principalment en la indústria automobilística i per a fabricar recipients com a càrters d’oli, cassoletes, dipòsits de gasolina o parament de cuina, casquets i fins i tot coixinets entre moltes altres opcions.

 

Sol·licita aplicar un termoformat o embotit de plàstics a Plastic Express

Si finalment t’has decidit a fer ús d’un d’aquests dos processos en Plastic Express posem a la teva disposició la nostra planta de termoformat a Barcelona i la possibilitat de comptar amb el suport professional que t’assessorarà en tot moment perquè aconsegueixis els millors resultats.

A més, és possible sol·licitar un pressupost per al procés de termoformat i embotit d’un material dels quals comercialitzem, només necessitar emplenar el formulari que et facilitem i enviar-nos un correu a l’email [email protected] amb tota la informació requerida: nom del procés en el qual estiguis interessat i tipus de material.

Finalment, volem recordar que en cas de ser un professional de la indústria comptem amb descomptes especials per a quadrar encara més el teu pressupost inicial.

 

  CONTACTE AMB NOSALTRES

  Adjuntar arxiu: