Materials i productes plàstics a mida
icono teléfono+34 674 66 71 99

Productes i materials PVC

 

El PVC, les sigles de les quals provenen de l’anglès Polyvinyl chloride, o Policlorur de vinil en espanyol, és el plàstic més utilitzat a tot el món per darrere del Polietilè o PE. Les seves propietats físiques i de fabricació ho fan ideal per a tota mena d’usos i utilitats, des de paviments a ampolles d’aigua, passant per peces d’automòbil.

A Plastic Express treballem amb una gran varietat d’articles de plàstic, entre ells PVC a mida, elaborats a partir de plaques PVC o làmines de PVC, entre altres. Utilitzem maquinària d’última generació per a assegurar els millors acabats en tots els nostres treballs, tant si es tracta de grans sèries de producció com de comandes petites.

 

Tipus de PVC que existeixen en el mercat

 

Entre els materials polímers podem trobar una enorme varietat de tipus, que difereixen enormement en les seves propietats i usos. El PVC és només un d’aquests polímers, però fins i tot dins del PVC existeixen diferents tipus, entre els quals es destaquen dos molt usats comercialment: PVC escumat i el PVC compacte.

 

PVC Compacte

El PVC compacte, es treballa gairebé sempre a partir de planxes d’una gran varietat de grandàries i gruixos. Es tracta d’un material molt útil tant en interiors com en exteriors, ja que les seves grans propietats proporcionen un ampli ventall de possibilitats.

És resistent als elements, ignífug i autoextinguible, a més de ser un excel·lent aïllant elèctric. Aquestes propietats ho converteixen en un gran material a usar en la construcció, per resultar molt segur i una bona manera d’aïllar. És també resistent a una bona varietat d’agents químics i àcids i, per si no fos prou, les seves prestacions mèdiques també són de primera categoria, fent-lo resistent i durador.

 

PVC escumat

El PVC escumat comparteix moltes dels avantatges del PVC compacte, proporcionant un gran aïllament atmosfèric i tèrmic, a més de ser molt resistent als atacs químics i mecànics.

La seva principal diferència amb el PVC compacte radica en la seva major lleugeresa, ja que es tracta d’un termoplàstic que s’ha escumejat amb CO₂ per a millorar la seva capacitat aïllant alhora que es redueix el seu pes a aproximadament la meitat.

Els seus usos, a més de com a aïllant en la construcció, es donen també en àmbits més artístics com el de l’escenografia, perquè resulta molt fàcil de pintar o imprimar amb tota mena de colors i patrons, a diferència del PVC compacte, que és molt menys versàtil en aquest aspecte.

 

PVC transparent

Finalment, trobem també el PVC transparent, també anomenat acetat de PVC. Es tracta d’un material gruixut de gran flexibilitat, compost de resines i plastificants principalment. La mescla, originalment en forma de granulats, es treballa després per a donar-li forma de tires o planxes, més adequades per a la seva manipulació.

L’acetat de PVC té un acabat molt brillant, lleuger i de gran flexibilitat, però alhora de gran resistència mecànica en el cas que sofreixi cops o ratllades. La superfície de les seves làmines és totalment llisa, per la qual cosa és molt adequada per a tota mena de treballs de bricolatge.

És un aïllant tèrmic i acústic molt efectiu, així com un material impermeable i repel·lent de l’aigua, que resisteix també sense problemes les llargues exposicions als raigs UV als que es sotmeten a la intempèrie. Finalment, resulta particularment fàcil de mantenir i netejar, la qual cosa ho fa encara més adequat per a entorns on convé mantenir alts nivells d’higiene.

 

Com els altres PVC, destaca també per ser un material econòmic i reciclable, a més de 100% innocu, amb multitud d’estudis molt exhaustius recolzant aquest últim punt.

 

Usos del PVC

Com ja hem esmentat, les aplicacions actuals del PVC són increïblement nombroses, abarcant una enorme quantitat d’indústries.

  • Un dels seus usos més estesos és per a elaborar canonades industrials i canonades, atès que gràcies a la seva gran resistència a la corrosió no sofreixen fugues i es trenquen molt menys que les metàl·liques. A més, acumulen una quantitat molt inferior d’energia en forma de calor, així que afavoreixen molt la millora de l’eficiència energètica de les canalitzacions.
  • Un altre ús general molt estès és el de les finestres de PVC, que a més d’oferir una gran durabilitat ofereixen un aïllament tèrmic 3 vegades major al de les finestres d’alumini.
  • Si parlem del PVC rígid, és un material molt utilitzat en l’elaboració de components elèctrics i electrònics, en maquinària industrial de tota mena, en mobiliari industrial i en peces de tractament d’aigües, així com en calaixos porta cables. Són usos que es beneficien de que es tracta d’un material innocu i un gran aïllant tèrmic i elèctric.
  • Respecte al PVC escumat, s’usa més en interiors i decoració, sent molt útil com a aïllant acústic i tèrmic usat en mobiliari, mampares, separacions d’espai i fins i tot envans lleugers. Tampoc es queda enrere en l’àmbit de la comunicació visual, on és àmpliament utilitzat per a serigrafiats, retolació, senyalització i impressió digital, donada la gran facilitat que dóna amb tots aquests tractaments de disseny.

Tant amb el PVC escumat com amb el PVC rígid treballem amb les tècniques de mecanitzat per CNC, doblegat, encolat i impressió, sent possible a més amb el rígid dur a terme processos de termoformat i embotit donades les seves propietats particulars. Les possibilitats són enormes i s’ajusten pràcticament a qualsevol projecte, permetent un treball de qualitat per un cost menor que amb altres materials.

 

Compra PVC a Plastic Express

Si necessites contactar amb nosaltres per a sol·licitar el teu PVC escumat o el teu PVC rígid a mida, comptem amb un servei d’assessoria que pot ajudar-te a seleccionar el millor material per als teus projectes i el tipus de manipulació que necessites per a això.

Només necessites contactar-nos i incloure tots els detalls del teu projecte, adjuntant mesures i qualsevol consideració a tenir en compte, indicant el material en l’assumpte. Et respondrem tan aviat com ens sigui possible facilitant-te un pressupost a mida.

També tenim formularis de pressupostos tant per a particulars com per a professionals en comandes superiors a 10 unitats, aquests últims amb descomptes especials.

Finalment, pots contactar-nos per telèfon o venir en persona a la nostra oficina a Barcelona, per a tractar personalment tots els detalls del que necessitis.